Тетяна Єгорова-Луценко: Весь цивілізований світ долучився до встановлення миру в Україні

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР прокоментувала результати Саміту миру, що проходив в Швейцарії 15-16 червня і об’єднав 101 державу й міжнародну організацію навколо встановлення справедливого, всеосяжного, стійкого та довготривалого миру в Україні.

«Без сумнівів – це успіх Президента Володимира Зеленського та його команди. Нам вдалося об’єднати всі політичні полюси світу, які мають змогу зробити конкретні дії для встановлення миру в Україні. Україна прагне миру і, що найголовніше, миру, який буде базуватися на українських інтересах і на повазі до міжнародного права й Статуту ООН!», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Серед головних учасників – прем’єр-міністр Великобританії Сунак, Президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Шольц, а також віце-президентка США Гарріс і прем’єр-міністр Канади Трюдо.

За результатами Саміту миру майже всі учасники ухвалили спільне комюніке. Документ стосується трьох пунктів Формули миру Президента Зеленського:

– ядерної безпеки;

– продовольчої безпеки;

– гуманітарного напрямку – звільнення полонених і депортованих.

Усі позиції, на яких наполягала Україна, враховані.

«Володимир Зеленський неодноразово наголошував – Україна не піде на жодні компроміси, які стосуватимуться нашого суверенітету та територіальної цілісності»,- додала голова обласної ради.

Вже розпочата підготовка до проведення другого Глобального саміту миру, і відбудеться він протягом найближчих місяців.