Відбулось засідання постійної комісії з питань розвитку транспорту та зв’язку

Депутати погодили низку питань порядку денного. Зокрема проєкт рішення обласної ради «Про звіт голови Харківської обласної ради про свою діяльність та про роботу обласної ради за ІІ півріччя 2022 року та за 2023 рік». Також погоджено проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2024 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 726-VIII (зі змінами)». Як поінформувала заступник начальника управління аналітики, прогнозування та розвитку підприємництва Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації – начальник відділу аналізу трудових відносин та зайнятості Анастасія Севідова, актуальним є питання забезпечення працевлаштування безробітних на конкурентоспроможних підприємствах та установах.

«У зв’язку з завершенням строку дії програми зайнятості виникла необхідність щодо внесення змін до програми економічно-соціального розвитку в частині другій, розширення заходів розділу «Зайнятості населення та ринку праці». Передбачено 29 пунктів з реалізації заходів спрямованих на покращення у сфері зайнятості населення Харківської області на 2024 рік та підтримку безробітних, роботодавців, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Анастасія Севідова.

Члени комісії погодили проєкт рішення обласної ради «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина – за здорове харчування!». За інформацією директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольги Безпалової даний порядок розроблений відповідно до пункту 12.1 Комплексної регіональної програми «Якісне та здорове харчування в закладах Харківщини на 2024-2027 роки», яка була затверджена Харківською обласною радою 20 лютого 2024 року.
«Основною метою конкурсу «Харківщина за здорове харчування» є реалізація запровадженої в Україні стратегії реформування системи шкільного харчування, забезпечення різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах Харківської області, формування у дітей уявлення про правильне харчування, як складової частини здорового способу життя, виховання культури харчування, культури поведінки під час приймання їжі», – сказала Ольга Безпалова.