Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у інформаційній сесії щодо діяльності Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, що організовано Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Офісу Ради Європи в Україні

Президентка УАРОР, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко долучилася до обговорення механізму Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, що організовано Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Офісу Ради Європи в Україні в онлайн форматі.
У заході також взяли участь Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі, голова київського офісу Реєстру збитків завданих агресією Російської Федерації проти України Ганна Христова, юридичний радник Ірина Кірєєва, представники УАРОР та органів місцевого самоврядування.

«Всі втрати, що зазнає Україна щодня від агресії країни-терориста мають бути внесені в повному обсязі до реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України. Пропоную в кожному регіоні за участі представників органів місцевого самоврядування та представників Офісу ради Європи в Україні провести презентацію реєстру збитків для більш ефективної роботи на місцях. Ми вже маємо напрацювання по програмі «Є відновлення», і ми розуміємо яким чином це технічно має відбуватися», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
Також голова обласної ради підняла важливу тему – реєстрація в реєстрі збитків втраченого майна юридичними особами.
«Це питання щодо пошкодженого майна обласних та районних рад, комунального майна. Мова йде про медичні заклади, заклади освіти, санаторні школи, заклади сфери культури тощо, які зазнали руйнувань чи були вщент зруйновані. На сьогодні має бути розроблений чіткий механізм щодо фіксації пошкодження цих об’єктів в реєстрі», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.