Відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони довкілля, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків

В роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Депутати погодили проєкти рішень порядку денного. Зокрема проєкт рішення обласної ради «Про хід виконання у 2023 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища Харківської області на 2021-2027 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 9-VІІІ». Нагадаємо, що основною метою Програми є створення умов для забезпечення екологічної безпеки, охорони навколишнього природного середовища, поліпшення його стану та реалізація ефективної природоохоронної політики на обласному рівні.

Наступні питання, що розглянули депутати – проєкт рішення обласної ради «Про зміну меж ландшафтного заказника місцевого значення «Малинівський» на території Чугуївського району Харківської області» та хід виконання у І кварталі 2024 року регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 729-VІІІ.

Засідання комісії пройшло у гібридному форматі.