Волонтер-пекар із Франції випікає та роздає хліб мешканцям деокупованих громад Харківщини

Протягом тижня Благодійний фонд «ПОЛЬЩА ДОПОМАГАЄ УКРАЇНІ» реалізує благодійний проєкт мобільної пекарні на територіях деокупованих громад Харківщини.

Про це домовилися під час робочої зустрічі у Харківській обласній раді з керівником фонду Єжи Юрчинським.

В рамках проєкту мобільна авто-пекарня об’їжджала населені пункти Харківської області. Пекар демонстрував населенню особливості випічки хліба та роздавав випечений хліб людям безкоштовно.

Для участі у реалізації проєкту залучено волонтера-пекаря з Франції  Лоіка Нерві (Loїc Nervi).

В рамках подальшого співробітництва між Харківщиною та Благодійним фондом  планується організація виставки харківського фотографа Леоніда Логвиненка «Тіні війни» у Польщі, в містах Познань, Варшава, Катовіце. Авторські фотографії є свідченням героїчної оборони міста Харкова та Харківської області, демонструють патріотизм, жертовність та рішучість захисників України перед обличчям повномасштабної російської агресії.

Довідково.  БФ «ПОЛЬЩА ДОПОМАГАЄ УКРАЇНІ» https://www.polandhelps.com/

Poland Helps спеціалізується на наданні гуманітарної допомоги, що фінансується польськими донорами. З 2022 року займається координацією та організацією допомоги постраждалим від війни в Україні.

Відкрито два гуманітарні ХАБи на сході України – у Харкові та Херсоні – звідки доставляється допомога в зони бойових дій та на деокуповані території, проводиться евакуація. Організовують тренінги з надання першої медичної допомоги в умовах війни, які проводять українські інструктори з тактичної медицини для цивільних осіб, волонтерів, рятувальників та медиків. Організовують доставку допомоги з Польщі для військових та цивільних медичних закладів, медиків та підрозділів ДСНС.