На засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку регіону, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку територій розглянуто 4 питання порядку денного

Зокрема депутатами погоджено:

  • проєкт рішення обласної ради «Про хід виконання у 2023 Програми розвитку інвестиційної діяльності Харківської області на 2021-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року№ 52-VІІІ (зі змінами)». Прийняття обласною радою зазначеного проєкту рішення дозволить здійснити аналіз виконання Програми та оцінку ефективності заходів, передбачених зазначеною Програмою.
  • проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2024 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 726-VІІІ (зі змінами).
    Метою прийняття акту є доповнення розділу «Зайнятість населення та ринок праці». Актуальним є питання забезпечення працевлаштування безробітних на конкурентоспроможних підприємствах, установах і організаціях. Під час повномасштабного вторгнення ситуація, яка склалась у Харківській області, не дає змоги прогнозувати динаміку ринку праці на декілька років вперед. Попит на робочу силу зменшився, через неможливість працювати у зонах бойових дій. Внесення зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області спрямовано на виконання першочергових завдань щодо зайнятості населення Харківського регіону, здійснення заходів щодо скорочення безробіття та соціального захисту населення.

На комісії також розглянуто хід виконання у І кварталі 2024 року Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2024 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 726-VІІІ (зі змінами).