Депутати проголосували за низку питань щодо управління та оптимізації обласних комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я

Під час чергової сесії були прийняті рішення, які дозволять зробити більш ефективною роботу медичних КНП та покращити якість надання послуг пацієнтам – зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Сьогодні прийняли важливе рішення за рекомендацією МОЗ –  об’єднання наших туберкульозних диспансерів, лікарень в один надкластерний комплекс. Ми призначили фахового керівника, тому маю надію, що оптимізація триватиме оперативно. Крім цього сьогодні було прийнято рішення з приводу лікарні радіаційного захисту. Там є потужне кардіологічне відділення. Змінюємо назву закладу на Харківський обласний кардіологічний центр. Фінансуватимемо лікарню з обласного бюджету і отримуватимемо дотації з державного бюджету, більш того у міністерстві нас запевнили, що коли заклад  стане надкластерним отримаємо і дороговартісне обладнання для лікування пацієнтів. Є команда фахівців – кардіологів, хірургів, тому будемо розширяти цей напрямок. Хочу зазначити, що залишаються і всі інші послуги в цій лікарні в першу чергу для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС», – поінформувала Тетяна Єгорова-Луценко.