Розпочалась чергова XXIV сесія Харківської обласної ради

Більше 70 питань порядку денного пленарного засідання розглянуть депутати в онлайн форматі. На початку засідання зареєструвалися 78 депутатів.

«Депутати, постійні комісії та виконавчий апарат обласної ради продовжують працювати не дивлячись на щоденні ворожі удари ракетами та керованими авіабомбами по місту та нашій області. Попри все ми станемо сильнішими, обов’язково вистаємо і переможемо. Вже завтра ми відзначаємо одне з головних свят нашої країни – День Конституції України. Україна незалежна, сучасна, Європейська держава, яка кожного дня доводить всьому світу про те, що ми не пропустимо жодного ворога в нашу країну. Кожного дня наші ЗСУ боронять не тільки наш регіон, а й всю нашу державу. Сьогодні українці виконують саму головну місію, доводять всьому світу, що Україна сильна, незалежна, потужна країна, з якою будуть рахуватися всі», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

До засідання долучились начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, народний депутат України Олександр Бакумов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем Астахов, заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Олег Німий, т.в.о. начальника Північно-східного міжрегіонального управління лісового мисливського господарств Олександр Лисенко.

Олег Синєгубов поінформував депутатський корпус про поточну ситуацію в області та основні задачі, які сьогодні є перед обласною військовою адміністрацією.

«Хочу подякувати перш за все за плідну роботу, за співпрацю. Дякую за роботу відповідним підрозділам ДСНС, національної поліції, службам безпеки, всім силам оброни. Харківщина знаходиться так само під постійними обстрілами. Відповідно разом з тим лінія фронту у нас стабілізована завдяки нашим військовим. По Липецькому напрямку, по Вовчанському напрямку, по Куп’янському напрямку так само тривають заходи евакуації, чергову обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб сімей з дітьми ми будемо розглядати на цьому тижні на найближчому засіданні ради оборони області. Продовжуємо готуватися до опалювального сезону, поступово урядом спрямовуються кошти на Харків та область щодо забезпечення безперебійного теплопостачання», – зазначив Олег Синєгубов.

Серед питань, що мають розглянути депутати під час пленарного засідання  сесії: звіт голови обласної ради про свою діяльність та про роботу обласної ради за друге півріччя 2022 року та за 2023 рік, зміни до обласних програм, затвердження нових, кадрові, майнові та орендні питання.