Майбутнє Землі очима дітей Харківщини

Харківська обласна бібліотека для дітей долучилася до нового міжнародного проєкту «Космічний шлях Землі через дитячий малюнок», ініційованого американською корпорацією «Fermata Arts Foundation».

60 кращих робіт дітей з Харківщини відправили до США. Упродовж 2024-2025 років вони будуть експонуватися на пересувних виставках публічних бібліотек Нової Англії (у штатах Коннектикут, Арканзас, Техас, Массачусетс, Вермонт).

«У своїх живописних, графічних та керамічних роботах діти продемонстрували все те, що вони найбільше цінують, люблять, чому дивуються, чим насолоджуються. Ми бачимо, що для них важить дружба і взаємопідтримка. Вони захоплені світом, сповненим дивами, і хвилюються за світ у небезпеці, що страждає від війни», – розповіли у Харківській обласній бібліотеці для дітей.

Основна мета проєкту – сприяння збереженню миру завдяки міжкультурному діалогу, у процесі якого представники різних країн через взаємоповагу, взаєморозуміння, синтез мистецтва та філософського мислення відкривають для себе спільні духовні цінності.

Майже 200 робіт дітей Харківщини доступні за посиланням http://surl.li/agfimb на сайті «Fermata Arts Foundation».

Нагадаємо, що це не перший спільний проєкт у колаборації з Фондом «Fermata». Харківська обласна бібліотека для дітей уже ініціювала проведення пересувної виставки дитячих малюнків «Ідеальний дім» у різних містах України, де були представлені майже 300 робіт дітей з 13 країн світу.