Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у Діалозі високого рівня III «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період»

Захід, організований в межах Програми та Проєкту «Підтримка демократичних післявоєнних виборів в Україні», що впроваджуються в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023 – 2026 роки, проходить у Страсбурзі.

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко долучилась до обговорень, які були присвячені надважливим та важким питанням:

▫️відновленню місцевого самоврядування. Акцент на вдосконаленні законодавчої бази, чітких критеріях утворення військових адміністрацій населених пунктів, переході від військової до цивільної адміністрації, з урахуванням особливостей перехідного періоду та територіальних особливостей;

▫️системі багаторівневого врядування в Україні у воєнному та повоєнному контексті, а також подальшим крокам у розвитку децентралізації – перспективи та строки.

▫️розподілу повноважень між органами державної влади та органами місцевого самоврядування і між різними рівнями врядування.

«Дякую Раді Європи за майданчик для узгодження позицій та подальших дій з удосконалення законодавчої бази у сфері багаторівневого врядування у світлі європейських стандартів, належної практики та статусу України як країни-кандидата на вступ до ЄС, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Важливо, що на цьому заході мала виступ не тільки, як президент УАРОР, але і представляла Харківщину, яка найбільше потерпає від російських атак, як голова обласної ради».

В делегації з України, – перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, народні депутати, представники Всеукраїнських асоціацій та представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Серед спікерів також – заступник Генерального секретаря Ради Європи Бйорн Берге, генеральна секретарка Парламентської асамблеї Ради Європи Деспіна Хатзівассіліу-Цовіліс, генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Матьє Морі, директорка Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Клаудіа Лучіані, голова Департаменту промоції місцевої демократії, секретаріат Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Даніель Попеску.

«Україна лише посилила своє прагнення бути частиною європейської родини і продовжує робити рішучі кроки на шляху вступу до ЄС», – відзначила Тетяна Єгорова-Луценко.