В обласній раді обговорили подальші  плани щодо співпраці в рамках міжнародного проєкту «Ремісники без кордонів»

Мета проєкту – підтримка ремісників та обмін досвідом, а також  підвищення кваліфікації фахівців виробничих професій.

Нагадаємо, що проведення занять для викладачів та майстрів закладів професійно-технічної освіти Харківщини передбачено за 3-ма напрямками, обраними фахівцями закладів. Навчання за двома з них вже завершено: автомеханіка та перукарське мистецтво. Курс зі зварювального ремесла ще триває.

Під час робочої зустрічі з представниками проєкту «Ремісники без кордонів» заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько  озвучив декілька пропозицій щодо подальшої співпраці. Так, партнерам було запропоновано розширити перелік напрямків навчання, розглянути можливість щодо організації для викладачів харківських закладів практики/підвищення кваліфікації за кордоном. Також мова йшла  про вдосконалення курсів навчання, зокрема за напрямком «автомеханіка», формування онлайн-кластеру у автогалузі, покращення матеріально-технічної бази  закладів професійно-технічної освіти Харківщини тощо. Остаточне рішення щодо подальшої співпраці партнери оголосять на наступній зустрічі, яка заплановано провести у вересні.

«Ми вдячні за реалізацію цього проєкту саме у Харківській області. Завдяки «Ремісникам без кордонів»  жителі регіону отримують технічні професії європейського рівня, вивчають міжнародний досвід, одержують дієві механізми застосування його на практиці, а вміння і навички цих спеціалістів будуть корисні для відбудови регіону. Тому ми зацікавлені у реалізації цього проєкту, а також у його розширенні», – сказав Максим Колінко.

Довідково. Харківщина доєдналася до проєкту «Ремісники без кордонів» в рамках співробітництва з Великопольським воєводством.  У проєкті беруть участь представники ремісничих та торговельно-промислових палат країн Польщі, Франції, Італії та Німеччини, за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Від Харківського регіону в проєкті беруть участь Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області», Державний професійно-технічний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну», Харківський автомобільно-дорожній фаховий коледж, Харківський автотранспортний фаховий коледж, Українська інженерно-педагогічна академія.