Мешканцям Харківської області продовжують видавати сертифікати на придбання будівельних матеріалів

Сьогодні допомогу на відновлення житла, яке постраждало внаслідок російських обстрілів, отримали мешканці Барвінківської, Чугуївської, Дергачівської, Савинської, Ізюмської, Кіндрашівської, Старосалтівської, Липецької, Оскільської, Роганської, Циркунівської, Шевченківської, Золочівської та Печенізької громад у рамках ваучерної програми, що реалізується благодійною організацією БФ «Посмішка ЮА» у співпраці з Міжнародною організацією з міграції за фінансування Європейського Союзу. Всього отримано 60 сертифікатів.

В рамках реалізації Програми ваучерної допомоги для невідкладного ремонту приватного житла, що зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів на Харківщині зареєстровано 2788 жителів, з них 1874 мешканці територіальних громад області.

Нагадаємо.
Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки Європейського Союзу реалізує програму ваучерної допомоги для невідкладного ремонту приватного житла, що зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів. Програма триватиме до серпня 2024 року у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та Запорізькій областях та має на меті допомогти людям швидко відремонтувати будинки, які постраждали від атак.
Долучитися до неї можуть українці, які проживають у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та Запорізькій областях. А також якщо вони зафіксували факт пошкодження житла, звернувшись до органів місцевої влади.
Органи місцевої влади/партнери МОМ протягом травня-червня 2024 збирають та верифікують дані бенефіціарів для включення до програми. Ініціатива охоплює домогосподарства із населених пунктів, зазначені місцевою владою як найбільш постраждалі від обстрілів. Програма не має на меті капітальний ремонт оселі, натомість надання швидкої допомоги домогосподарствам, що постраждали від нещодавніх атак.
За ваучери можна буде придбати: OSB-плити, піно-ізоляційні матеріали, ручний неелектричний інструмент (ножі, пилки, молотки), плівки, тенти, брезент тощо. Також вони дадуть змогу оплатити доставку матеріалів.