Сума виплат захисникам та захисницям в рамках обласних програм не має зменшуватися у разі збільшення податків, зокрема військово збору

Під час засідання постійної комісії з питань бюджету депутати погодили питання про внесення змін у проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 21 травня 2024 року № 845-VIII”.

За інформацією директорки Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Ольги Борщ, визначений загальний розмір виплати одноразової грошової допомоги у сумі 24,845 грн. після сплати податків та інших зобов’язаних платежів до бюджету забезпечить здійснення виплати захисникам і захисницям України і жителям Харківської області одноразової грошової премії у сумі 20 тис. грн., що відповідає умовам положення.

Наступне погоджене питання – проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів, затвердженого рішенням обласної ради від 21 травня 2024 року № 846-VIII” має аналогічний характер. Як зазначив начальник Управління у справах ветеранів Харківської обласної військової адміністрації Олег Пуль, сума винагород спортсменам за призові місця в міжнародних спортивних змаганнях ветеранів має враховувати суму виплати необхідних податків та інших обов’язкових платежів.

Також депутати проголосували за проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 червня 2024 року № 861-VIII”.