Два сучасних навчально-тренувальних манекена та навчальні дефібрилятори передано КНП ХОР “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”

Обладнання було закуплене асоціацією Aide Medicare et Caritative France – Ukraine завдяки фінансуванню BNP Paribas.

Це стало можливим завдяки Меморандуму про співробітництво та взаєморозуміння між Харківською обласною радою (Україна) та Асоціацією «Медична і благодійна допомога Франція-Україна» (L’Association Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе), який підписали голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та операційна директорка асоціації Діана Дольс. Логістичну допомогу надала компанія Санагро Україна.

Дороговартісні манекени дозволять покращити матеріально-технічне забезпечення навчального процесу у складі навчально-тренувального відділу КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
Один з манекенів – голова дорослої людини – потрібен для навчання процесу інкубації, другий манекен – тулуб навчальний.

Таким чином створюються належні умови для проведення курсів з тактичної медицини, домедичної допомоги та практичних занять. Манекен також потрібен для проведення навчально-симуляційних тренінгів, удосконалення практичних навичок фахівцями екстреної медичної допомоги, військовими медиками, інших ланок медицини співробітниками поліції та ДСНС.