Тетяна Єгорова-Луценко: Продовжуємо роботу щодо передачі Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації у спільну власність громад Харківської області

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в онлайн-нараді з гуманітарного реагування в Харківській області, що пройшла під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

«Питання передачі Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації у спільну власність громад Харківської області – на контролі у Першої леді Олени Зеленської, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Під час наради підбили підсумки, на якому етапі зараз находиться цей процес. Мінекономіки вже підготувало відповідний Проєкт розпорядження, акт приймання-передачі теж готовий, справа за висновком від Мінфіну, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Передача підприємства у спільну власність громад області дозволить залучати додаткові кошти, необхідні для розвитку центру, зменшити навантаження на бюджетне фінансування. Центр є дуже важливим в умовах війни і забезпечуватиме послугами реабілітації та протезування пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України».

Над відновленням роботи закладу обласна рада, обласна військова адміністрація та міська рада почали працювати ще у минулому році.

Нагадаємо, у жовтні минулого року на сесії обласної ради депутати затвердили рішення «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА “УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ  ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ” з державної власності у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області», а у лютому 2024-го – «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ».