На Харківщині планують реалізувати проєкт щодо підвищення можливості працевлаштування у приватному секторі за затребуваними професіями

Проєкт Німецького співробітництва «Секва» реалізуватиметься в рамках проєкту «Ремісники без кордонів». Ключові аспекти впровадження ініціативи працівники виконавчого апарату обласної ради разом з керівниками фахових коледжів Харківщини обговорили на нараді з міжнародними партнерами.

Головною метою проєкту є створення ефективної системи партнерства між закладами освіти, бізнесом та громадськими організаціями. Це дозволить наблизити освітній процес до потреб реального сектору економіки та забезпечити випускникам конкурентоспроможність на сучасному ринку праці.

Для викладачів та слухачів фахових коледжів ця програма дасть можливість оновити навчальні плани та програми, отримати фінансування для придбання обладнання, підвищити престиж закладу, обмінятися досвідом з колегами.

Основні напрямки програми:
⁃ запровадження більш тісної співпраці між закладами освіти та підприємствами, яка дозволить слухачам проходити практику на реальних виробництвах, а компаніям – залучати до роботи молодих та талановитих фахівців;

– розвиток дуальної освіти, тобто впровадження моделей навчання, які поєднують теоретичні знання з практичною підготовкою безпосередньо на виробництві;

– підвищення кваліфікації викладачів – це може бути організація тренінгів та семінарів для викладачів з метою оновлення навчальних програм та адаптації їх до вимог сучасного ринку праці.

Проєкт складається з двох етапів. Кожен з них триває 3 роки.

В свою чергу заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько наголосив на актуальності цього проєкту для нашого регіону і запевнив у підтримці з боку обласної ради у його реалізації.