Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у засіданні Ради оборони Харківської області

Засідання пройшло під керівництвом начальника ХОВА Олега Синєгубова.

У порядку денному: питання мобілізації та посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури енергетичного сектору.

«Очевидно, що питання оборони – першочергове, і на сьогодні головне завдання місцевих органів влади максимально допомагати ЗСУ.

Зі свого боку обласна рада, депутати роблять все можливе для підтримки військових. У регіоні діють програми тероборони, протидії терористичній діяльності, підтримки захисників і захисниць тощо. За рішенням сесії перенаправили 60 млн грн, які раніше спрямовувались на проведення обласних конкурсів для громад, на допомогу силам безпеки й оборони України, а також іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, правоохоронним та розвідувальним органам, органам спеціального призначення з правоохоронними функціями, які боронять Україну, зокрема Харківську область», – сказала голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також нагадала, що у грудні минулого року було створено Обласний центр підготовки населення до національного спротиву, де кожен бажаючий може отримати базову військову підготовку. Вже 300 людей пройшли відповідне навчання, ще стільки ж у процесі. Набір відкритий.

«Важливо, щоб органи місцевого самоврядування Харківщини та керівники територіальних громад активніше співпрацювали з обласним центром підготовки населення і розробляли спільні програми діяльності.

Спільними зусиллями, ми можемо посилити обороноздатність Харківської області і зробити свій внесок у перемогу над ворогом», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.