«Обійми дитину»: на Харківщині проведуть захід для дітей учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб

Ініціативу планується реалізувати в рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», як підтвердження сталості реалізації проєкту ЄС «Ефективна первинна медицина в громаді».

Попередньо захід буде приурочений до Дня захисників і захисниць України і пройде у жовтні. Для дітей учасників бойових дій, а також для дітей внутрішньо переміщених осіб передбачена широка навчально-розважальна програма: низка майстер-класів, інтерактивні ігри та театральні вистави, з дітьми працюватимуть аніматори та психологи.

В рамках заходу «Обійми дитину» буде проведений фестиваль-конкурс образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Розквітне Україна». У конкурсі можуть взяти участь діти Харкова та Харківської області від 5 до 16 років.

«Нагадаю, що Харківська обласна рада протягом 2019-2020 років реалізувала проєкт Європейської комісії стосовно підтримки медичної реформи, але у нас залишилися обов’язки підтверджувати сталість цього проєкту протягом наступних трьох років. В комплексній програмі місцевого самоврядування передбачені кошти, які ми запропонуємо використати на благодійну акцію, таку, як підтримка ментального здоров’я наших дітей, які дуже страждають від військових дій, і провести такий захід під назвою «Обійми дитину», – зазначила голова постійної комісії з питань бюджету, депутат обласної ради Людмила Немикіна.

В обговоренні організаційних питань проведення заходу «Обійми дитину» взяли участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба, представники КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», КЗ «Люботинська спеціалізована мистецька школа-інтернат «Дивосвіт»» Харківської обласної ради, Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, Харківського театру для дітей та юнацтва.