Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Форумі доброчесності громад

Захід організувало НАЗК за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що досягнуті домовленості щодо співпраці між НАЗК та обласними і районними радами та підписанням Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування всіма членами УАРОР. Асоціація є підписантом ще з минулого року.

Мета стратегічного документу – проголошення спільних цінностей у розбудові доброчесності врядування, заснованого на європейській моделі «доброго врядування» та подальшої співпраці щодо її імплементації.

«Важливо було ознайомитись з досвідом та напрацюваннями представників влади, міжнародних організацій, обласних, міських, селищних та сільських рад щодо розбудови доброчесності на місцевому рівні, ролі ОМС у процесі відбудови та євроінтеграції України, впровадження демократичних практик та сучасних антикорупційних інструментів.

Глибоко переконана, що розбудова практик доброчесності зараз має особливе значення – у контексті відбудови України та шляху нашої держави до євроінтеграції. Максимальна відкритість та прозорість у роботі – не лише запобіжник корупції, але і можливість підвищити довіру до органів місцевого самоврядування і державної влади», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час форуму Декларацію розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування підписали Львівська та Закарпатська обласні ради.