Відбулось експертне обговорення ролі районних рад у співробітництві громад

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Конгресових слуханнях стосовно організаційно-правових механізмів підтримки співробітництва територіальних громад, які пройшли на на майданчику УАРОР.

«Не раз наголошувала, що має бути чітке розмежування повноважень між міськими/селищними/сільськими, районними та обласними радами.

Говорячи про важливість належного функціонування субрегіонального рівня (що часто викликає бурхливі дискусії) відзначу, що останні роки показали, що низка повноважень, які в рамках децентралізації отримали громади, все ж таки мають залишатися за районами», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також повідомила, що на майданчику УАРОР будуть створені робочі групи за сферами (охорона здоров’я, соцзахист, освіта тощо), куди увійдуть представники з числа голів районних, обласних рад та громад.

«Наша мета чітко і аргументовано визначити, які саме повноваження і чому мають залишитися за райрадами. Напрацювання представимо профільному Комітету ВР та Міністерству.

Дякую нашим експертам, головам районних та обласних рад (до речі, до наради долучились представники 70 райрад!), керівнику Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеславу Негоді (до кінця наради став керівником Тернопільської ОВА) – окрема подяка за модерацію та підтримку! Народному депутату Олександру Аліксійчуку за конструктив, критику і пропозиції», – відзначила Тетяна Єгорова-Луценко.