Відбулось засідання постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області

Депутати погодили низку питань серед яких проєкт рішення обласної ради «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області». У засіданні взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

Мова про прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. Це дозволить  вирішити питання медичного обслуговування поранених, протезування/ортезування, реабілітації, підготовки відповідних фахівців та проведення досліджень, а також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

«Попередньо 5 жовтня 2023 року обласною радою приймалось рішення про надання згоди на прийняття зазначеного підприємства у спільну власність територіальних громад області, а 20 лютого цього року затверджено техніко-економічне обґрунтування та забезпечення ефективності використання зазначеного цілісного майнового комплексу. Відповідно до закону України про передачу з державної до комунальної власності складання акту прийому передачі відводиться 30 днів, тобто у разі погодження цього питання на позачерговій сесії обласної ради, на наступній черговій сесії можна буде вести мову про зміну назви підприємства, затвердження статуту, тощо», – поінформував начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок.

Також депутати під час засідання комісії погодили кадрові питання.