Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Чергове засідання під керівництвом глави держави Володимира Зеленського пройшло у Кропивницькому. Долучились більше 1600 учасників.

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко розповіла, що під час засідання Конгресу між Урядом та Всеукраїнськими асоціаціями, в тому числі і УАРОР, підписано два меморандуми про співробітництво:

⁃ у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України;
⁃ щодо підвищення ефективності управління земельними ресурсами.

«Перший – дасть можливість місцевій владі ефективніше долучатися до держпрогам з фінансування енергоефективності, другий – прискорить процеси інвентаризації земель та сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів», – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

В порядку денному питання, актуальні для жителів кожної громади, міста, району, області – реалізація проєктів альтернативної енергетики, підготовка до опаловального сезону, нового навчального року, додаткові джерела наповнення дохідної частини місцевих бюджетів та інші.

«Дійсно, багато роботи по цим напрямкам проводиться на рівні держави. Проте ресурс, який є на місцях, ми також маємо використовувати максимально ефективно. Дякуємо колегам з Кропивницького за теплий прийом та підтримку», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.