Спорт, навчання, оздоровлення та розваги  – у наших дітей має бути повноцінне дитинство, не дивлячись на спроби ворога забрати це

КЗ «ДЮСШ «Центр бойових мистецтв» – одна із 7 дитячо-юнацьких спортивних шкіл , яку було прийнято  у спільну власність територіальних громад Харківської області.  За словами депутата обласної ради, голови постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму,  директора Центру бойових мистецтв Віталія Гагаріна, цей крок став важливим для збереження спортивних закладів Харківщини.

«Це стабілізувало, по-перше – фінансування. Ми зберегли колектив, будівлю, наші тренери вчасно отримують заробітну платню. Нам вдалося повернути до закладу тренерів та спортсменів з інших регіонів, які поїхали, коли почалися повномасштабні бойові дії. І ті дитячо-юнацькі спортивні школи, які працювали, в першу чергу, у складі спортивних товариств і мали назву вже неіснуючих підприємств фінансувалися  за статтею «фінансова підтримка», а не повне фінансування. Тому передача спортивної школи  у комунальну власність області унеможливило її ліквідацію. Вся спортивна спільнота вдячна за підтримку в цьому важливому процесі  керівництву військової адміністрації, обласної ради, спортивній громаді, профільному Міністерству», – поінформував Віталій Гагарін.

Після реорганізації центр бойових мистецтв має значні спортивні досягнення – минулого року вихованці школи отримали 2 золота на чемпіонаті Європи на етапах Кубку світу з кікбоксингу. Також з кікбоксингу на рахунку центру  3 переможця Кубку Європи і 1 переможець Кубку світу. Загалом у спортивному закладі  працює 4 відділення – два з олімпійських видів спорту: дзюдо і тхеквондо, і  два не олімпійських види: це тхеквондо ITF і кікбоксинг WAKO.

«З кікбоксингу ми маємо 2 чемпіонів Європи, 5 золотих медалей на 3 етапах Кубку світу. До війни тут займалися різними видами спорту 1,5 тисяч дітей. На сьогодні вдалося повернути маже 85% спортсменів віком від 6 до 23 років. Більшість спортсменів , коли досягають 17 років, вступають в профільні спортивні та педагогічні виші», – зазначив Віталій Гагарін.

В центрі прийняли рішення організувати тренування для жінок старшого віку, а саме – двомісячні курси  самооборони, які проводилися безкоштовно. Під час блекауту у Харкові до центру приходили місцеві жителі зарядити гаджети, бо в спорткомплексі є генератори.

«Ми дуже вдячні керівництву обласної ради, що повірили в нас, ми впевнено відстояли необхідність зберегти можливість дітям безкоштовно займатися спортом. Передача ДЮСШ у спільну власність громад Харківщини –  було правильне рішення – маємо спортивні досягнення, діти зайняті спортом. Особливо це важливо в ці непрості воєнні часи. Ми повинні зробити все, аби не втратити покоління чемпіонів. Діти не винні в тому, що в нас  божевільний сусід. Ми захистимо наше майбутнє», – сказав депутат обласної ради.