Центр національного спротиву організував навчально-методичний семінар для викладачів предмету «Захист України»

Практичне стажування щодо основ організації підготовки населення до національного спротиву пройшли понад 200 педагогів з різних закладів освіти міста та області.

Викладачі мали змогу не лише послухати теоретичні лекції, а й на практиці відпрацювати набуті знання.

Під час семінару слухачі ознайомились з сучасними зразками стрілецької зброї, засобами радіоелектронної боротьби та безпілотними літальними апаратами. Також педагоги пройшли тренінг із тактичної медицини, опанувавши навички надання першої долікарської допомоги.

Особливу увагу на семінарі було приділено практичним заняттям. Викладачі мали можливість постріляти з макетів сучасної зброї на електронному тирі, де були змодельовані різноманітні ситуації. Крім того, педагоги навчилися правильно накладати турнікет, що є важливим навиком для надання першої допомоги при пораненнях.

«Звернули увагу учасників на те, що в області працює Центр підготовки населення до національного спротиву. Ми маємо досвідчених кваліфікованих сертифікованих інструкторів, які готові надати консультації, методичну допомогу та приїхати провести заняття з викладачами і з дітьми. Я бачу, що захід дуже корисний», – зазначив директор КУ «Обласний центр підготовки населення до національного спротиву» Харківської обласної ради Олександр Заліван.