На Харківщині попрощались з 21-річним медичним братом Центру екстреної медичної допомоги Євгенієм Юрком, який став жертвою повторної російської атаки по Салтівському району 1 вересня

Євгеній у складі бригади екстреної медичної допомоги приїхав на місце прильоту надавати допомогу постраждалим, але під час повторного обстрілу медик отримав поранення голови. Лікарі декілька днів боролися за життя хлопця, проти вчора Євгенія не стало.

Радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков висловив співчуття рідним та близьким загиблого.

«Від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, від депутатського корпусу та від себе особисто хочу передати слова співчуття. Євгеній назавжди залишиться героєм, який втратив життя, рятуючи інших.  Він був сміливим чоловіком та професіоналом своєї справи. Вічна пам’ять. Російські ракети щодня забирають життя українців, за кожний свій злочин країна-терорист нестиме відповідальність», – сказав Євгеній Грицьков.  

Слова співчуття також висловив керівник КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта.

«Він вчився на 5 курсі Харківського національного медичного університету, в «екстренці» працював майже рік. Працював старанно на одному рівні зі всіма медиками, не жалівся та завжди був готовий прийти на допомогу.  В нього залишилися сестра та батько. Не забудемо і не пробачимо ворогу», – сказав Віктор Забашта.

На церемонії прощання були присутні представники обласної військової адміністрації, міської ради, ДСНС, колеги Євгенія, друзі та родичі.

Поховали Євгенія Юрка на 18 цвинтарі.