Відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони довкілля, надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків

Депутати погодили зміни до Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання.

За інформацією керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Оксани Малишевої, це пов’язано із тим, що набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування».

«Мова йде про обов’язкову відеофіксацію не лише сесій обласної ради, а й засідань постійних комісій, обов’язкове зберігання відеозаписів та оприлюднення на офіційному сайті. У зв’язку з чим розроблений проєкт внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради з метою приведення його до чинного законодавства», – сказала Оксана Малишева.

Депутати погодили кандидатуру Олександра Пушкарьова на посаду начальника Харківського обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби та звільнення за власним бажанням діючого начальника служби Василя Кравченка.

Також під час засідання були погоджені проєкти рішень щодо змін меж заказників, а саме:

  • ботанічного заказника місцевого значення «Конопляне» на території Дворічанської селищної територіальної громади Куп’янського району Харківської області;
  • ландшафтного заказника місцевого значення «Сіверськодонецький» на території Вовчанської міської територіальної громади Чугуївського району Харківської області».