Укладено Меморандум про взаєморозуміння між УАРОР та Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи

Документ підписали голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко та Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі за участі Президента Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Марка Коолса, Постійного представника України при Раді Європи Бориса Тарасюка.

Таким чином УАРОР стала партнером у впровадженні діяльності Конгресу в Україні в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова України».

Ця подія сприятиме поглибленню співпраці України та Ради Європи і підвищить загальну стійкість місцевих громад в Україні, особливо це важливо зараз, коли в країні триває війна.

«Сьогодні для нашої асоціації відбулась важлива подія – підписання Меморандуму з Конгресом Ради Європи. У нас вже налагоджена продуктивна співпраця з Радою Європи, але ми маємо і нові амбітні плани. Зокрема, розробити національну концепцію розвитку регіонів України, адже саме обласні ради приймають стратегію для кожної області, а районні ради відповідно для районів. Ми сподіваємось вони ляжуть в основу розвитку нашої держави та її відновлення. Україна та її народ незламні. Допомога міжнародних партнерів для нас дуже важлива на всіх рівнях: центральному, регіональному місцевому», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Конгрес сприятиме розбудові стійких органів місцевого самоврядування, які краще реагують на потреби та очікування громадян, тим самим підвищуючи їх довіру до державних інституцій, а також підтримуватиме Україну в процесі її вступу до ЄС та реалізації відповідних реформ.

УАРОР інтегруватиме європейські стандарти місцевої демократії та прав людини в стратегії на місцевому рівні. Також долучатиметься до виконання діяльності Конгресу, відстежуючи та надаючи консультаційну підтримку щодо розвитку місцевої демократії та реформ, а також сприяючи обміну досвідом та знаннями.