Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства

Під час засідання постійної комісії депутати розглянули та погодили всі питань порядку денного.

Зокрема депутати погодили низку кадрових питань, які стосуються звільнення та призначення керівників комунальних некомерційних підприємств, а також питання перейменування КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3», затвердження статутів в новій редакції комунального закладу охорони здоров’я та двох комунальних некомерційних підприємств, передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Погодили проєкти договорів про спільну діяльність між обласними комунальними некомерційними підприємствами та двома університетами.

Стосовно проєкта рішення обласної ради про хід виконання у 2023 році комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» доповіла директор Департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації Тетяна Деменко.

«Загальний обсяг фінансових ресурсів, що були передбачені в показниках обласного бюджету на 2023 рік для реалізації завдань до заходів комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» складав 433 млн 693 тис грн. Разом з тим, враховуючи військову агресію російської федерації, загальний обсяг видатків, що були освоєні у минулому році для реалізації даної програми склав 337 млн. 758 тис грн. Це це становить 84,8%», – зазначила Тетяна Деменко.

У засіданні постійної комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол.