Діти з громад Харківщини вирушили на відпочинок до Франції

Це стало можливим завдяки підписаному головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко Меморандуму про співробітництво з французьким регіоном Гранд-Ест.

Проєкт реалізується Регіоном Гранд-Ест в партнерстві з проектом міжнародної міграції в Європі (Fédération Générale Les PEP) та ГО «Європейський прихисток». Європейською громадою Ельзасу, мерії міста Страсбург, та міста Кель.

40 школярів матимуть можливість протягом двох тижнів мандрувати Францією. Партнери організували проживання, харчування, дозвілля та екскурсійну програму для групи школярів в період з 22 вересня по 6 жовтня 2024 року.

Французькою стороною організовано перебування:

перший тиждень в Ельзасі: місто Страсбург з 22 по 27 вересня та місто Обюр з 27 по 29 вересня (центр відпочинку Les PEP – Renardière);

другий тиждень в Іль-де-Франс: місто Мандре-Ле-Роз з 29 вересня по 6 жовтня.

Програмою передбачені екскурсії, відвідування історичних місць, музеїв, розваги в «Парку Європи», походи та спортивні активності на природі.

«Я вважаю, що у Франції буде дуже цікаво, незабутньо. Ми поїдемо на екскурсію у Лувр, гулятимемо біля Ейфелевої вежі, вулицями Парижу, нас чекає багато розваг», – поділилася очікуваннями від мандрівки школярка Тетяна Афанасьєва.

«Має бути дуже цікавий відпочинок, деяких хлопців та дівчат з ким їду, я вже знаю, і хочу познайомитися з іншими. З ними ми будемо мандрувати Францією, я знаю, що у цій країні дуже вишикуна кухня, а Париж – столиця моди. Тому я дуже хочу там побувати», – сказав школяр Микита Славута.

Діти, які беруть участь у поїздці, вивчають у школі французьку мову. Тому педагоги вважають, що ця поїздка стане для дітей дуже корисною практикою вивчення французької, а також сприятиме створенню дружніх зв’язків, створюючи середовище, сприятливе для психологічної та соціальної реабілітації маленьких жителів Харківщини. Для українських дітей буде організовано численні заходи з французькими однолітками.