19 загальнопсихіатричному відділенню КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» надано сучасне кухонне обладнання

Закупівля та доставка техніки відбулось завдяки програмі “Український фонд швидкого реагування”, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Комунальний заклад отримав 23 найменування кухонного обладнання. Це повний набір сучасної техніки та приладів для кухні: піч, тепловий прилад, плита електрична, шафа холодильна, шафа морозильна, посудомийна машина котломийна машина, ваги, тістоміс спіральний, електричні м’ясорубка, овочерізка та інша електрона кухонна техніка. Загальна сума допомоги складає 50 тис. доларів.

Це дозволить максимально автоматизувати процес приготування їжі для пацієнтів.

19 загальнопсихіатричне відділення під час війни було переміщено з території Барвінківської громади до приміщення колишньої Краснопавлівської лікарні, яка не використовувалась для специфічного лікування психічно хворих, та потребує ремонтних робіт та матеріально-технічного переоснащення. На лікуванні знаходиться 100 хворих, більшість з яких люди похилого віку та ВПО.

Нагадаємо. Минулого року для 19 загальнопсихіатричного відділення КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» завдяки програмі “Український фонд швидкого реагування” вже було доставлено 20 медичних ліжок.

У 2022 році в рамках реалізації заходів програми «Український фонд швидкого реагування» у співпраці з ГО «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету» 10 територіальним громадам Харківщини надано все необхідне для облаштування пунктів обігріву, бомбосховищ, шелтерів. Громади отримали посуд, холодильники, електроплитки, розкладачки, спальники, генератори, павербанки, ліхтарики, засоби першої допомоги (аптечки, турнікети, інвалідні візки та велосипеди) на загальну суму понад 3,3 млн грн.

Метою програми “Український фонд швидкого реагування”, яку втілює IREX є задоволення нагальних потреб та підвищення стійкості українського уряду, громадянського суспільства та цивільного населення на тлі повномасштабного вторгнення росії.