Одноразову грошову премію до Дня Захисників і Захисниць України отримають 67 військових

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету депутати погодили подання Харківської обласної військової адміністрації щодо відзначення одноразовою грошовою премією Захисників і Захисниць України, які є мешканцями Харківської області (узагальнений уточнений список).
Перелік військових, що отримають грошову премію збільшено на 27 чоловік.

«Для виплати одноразової грошової премії збільшено обсяг фінансування за рахунок коштів обласного бюджету на 2024 рік на суму 700 тисяч гривень і становить 1 мільйон 700 тисяч.
Розмір премії – 20 тисяч гривень, її отримають 67 військових», – сказала в.о. начальника Управління у справах ветеранів ХОВА Тетяна Мірошниченко

«Ми з вами вже розглядали, це питання вже був окремий список із 40 прізвищ, але я так зрозумію, що надходять пропозиції від наших військових, тому і з’явився цей додатковий перелік», – сказала голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна.

Також депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2026 роки». За інформацією начальника Управління у справах молоді та спорту ХОВА Костянтина Ананченка, необхідність прийняття вказаного рішення Харківської обласної ради полягає у перерозподілі повноважень структурних підрозділів Харківської обласної військової адміністрації та у потребі попередження дублювання заходів різних регіональних програм.

У роботі комісії взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.