Центральний державний науково-технічний архів України відзначає 55-річчя

У святковій церемонії взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

Вона привітала працівників закладу від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та від всього депутатського корпусу.

«Хочу подякувати кожному з працівників, кожному з тих, хто дотичний до архівної справи, кожному з тих, хто створює ідеї, кожному з тих, хто їх зберігає. Ми розуміємо, що в будь-яку мить може не стати нашої науково-культурної спадщини, але ми теж знаємо, що ми зробимо все, аби її відбудувати, в тому числі, завдяки вам, адже ви зберегли необхідну для цього документацію та проєкти. Я вклоняюся кожному за цю велику і важливу справу. Бажаю особистого щастя, Перемоги, мирного українського неба над головою. А головне, мені дуже хочеться, щоб кожен з вас приходив на роботу у гарному настрої. Просто зранку прокидалися і думали, як же добре, що сьогодні я йду знову займатися тією справою, яку люблю. І поверталися додому, усміхнені, щасливі, де на вас завжди чекають, і де вас люблять», – сказала Валерія Дзюба.

У ході урочистого прийому вона вручила працівникам архіву почесні відзнаки Харківської обласної ради.

Довідково. Центральний державний науково-технічний архів України (ЦДНТА України), створений у 1969 р. у м. Харкові.

ЦДНТА України виконує завдання та функції держави з управління архівною справою та діловодством, забезпечує комплектування, облік, збереженість документів Національного архівного фонду (НАФ) загальнодержавного значення свого профілю і використання відомостей, що в них містяться.

ЦДНТА України є єдиною спеціалізованою центральною архівною установою в Україні, розташованою у м. Харкові, фонди якої являють собою повноцінну документальну базу, де представлено усі основні галузі національної економіки України. Документи з фондів ЦДНТА України є унікальним джерелом з історії науки і техніки, які мають значну практичну роль для відновлення зруйнованих російськими військами об’єктів інфраструктури України.