На Харківщині НАЗК провело тренінг з розвитку практичних навичок уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції

Керівник відділу розбудови спроможності і доброчесності публічного сектору Управління просвітницької роботи та навчальних програм Національного агентства з питань запобігання корупції Ірина Тимченко ознайомила учасників з програмою тренінгу.

«Сьогодні на тренінгу окрім теоретичної частини, будуть ще і практичні вправи. Це, насправді, хороша нагода, тому що саме під час практичного відпрацювання навичок найкраще засвоюється матеріал. Навчання заплановане для того, щоб підвищити професійний рівень антикорупційних уповноважених. Не всі присутні сьогодні в аудиторії працюють на посадах антикорупційних уповноважених, але ми спробували так згрупувати тематичні навики, про які будемо сьогодні говорити, для того, щоб цікаво було усі», – сказала Ірина Тимченко.

Тренінг складався з двох основних тем. Перша тема була присвячена виявленню корупційних факторів у проєктах актів. Друга тема – формування обізнаності – це все, що пов’язане з проведенням навчання, з наданням консультацій, методичної допомоги, а також правильною комунікацією про антикорупційні моменти.

У тренінгу взяли участь працівники відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату Харківської обласної ради.

По завершенню навчання всі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу.