Делегація Харківської області повернулася з Ярмарку «Смаки регіонів», що проходив  у м.Познань (Республіка Польща)

Стенд Харківського регіону був представлений Обласним комунальним закладом «Харківський організаційно-методичний центр туризму», продукцією українських виробників м’ясних та хлібобулочних виробів.

Офіційна делегація Харківської області мала можливість розповісти про здобутки і, на жаль, втрати Харківщини під час повномасштабної війни. Тож презентували, пригощали запашним короваєм, фірмовими пряниками і м’ясними смаколиками, спілкувалися із гостями стенду про складне сьогодення Харківщини і мотивували до подорожей областю після перемоги України, запрошуючи відвідувачів ярмарку до участі у лотереї «Charkowski Region Turystyczny».

Стенд Харківського регіону відвідали Стефан Краєвський, державний секретар Міністерства сільського господарства та розвитку  села Польщі, Кшиштоф Грабовски, вице-маршал Великопольского воєводства, представники департаменту сільського господарства та розвитку села Великопольського Воєводства та інші поважні гості.

Харківська обласна рада має багаторічну співпрацю з Великопольським Воєводством у різних напрямах діяльності та зацікавлена в розширенні напрямів співпраці в повоєнний період.

Ярмарок “Смаки регіонів 2024” проходив протягом трьох днів з 28 по 30 вересня. Це свято споживачів та любителів традиційної їжі за старовинними рецептами. Учасниками ярмарку є польські регіони, які представляють на своїх стендах пропозиції виробників регіональних продуктів. 

Важливим моментом заходу стала  кулінарна сцена, де проводилися кулінарні шоу від відомого шеф-кухаря Кароля Окраси.

Наймолодші учасники заходу мали можливість спробувати свої сили в кулінарних майстер-класах.