Відбулась чергова ХХVII сесія Харківської обласної ради

Засідання пройшло в режимі онлайн.

Для участі в пленарному засіданні чергової сесії обласної ради приєдналось 92 депутати.

До роботи сесії долучились начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем Астахов.

Олег Синєгубов поінформував депутатів про поточну ситуацію в регіоні.

«Наразі Харківщина перебуває під постійними обстрілами керованими авіабомбами, ракетними системами. На Вовчанському напрямку ворог продовжує свої атаки, намагаючись проникнути вглиб нашої території. Але лінія фронту на цьому напрямку є абсолютно стабільною та повністю контрольованою нашими силами. На Куп’янському напрямку ситуація більш важка, однак так само повністю контрольована. З цього напрямку продовжується евакуаційні заходи. Також будемо приймати рішення щодо більш жорсткої комендантської години. Дякую нашим підрозділам ДСНС, які цілодобово ліквідовують наслідки обстрілів і звичайно борються з лісовими пожежами. Більше 200 од. техніки цілодобово працюють та більше 400 наших рятувальників», – сказав начальник ХОВА.

Олександр Фільчаков поінформував про результати діяльності Харківської обласної прокуратури.

«В умовах військової агресії головним пріоритетом є притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних то цієї кровавої війни. Прокурори здійснюють процесуальне керівництво на даний час понад 25 тис. воєнних злочинів. Продовж І півріччя поточного року у справах про воєнні злочини повідомлено про підозру 36 особам. Сума збитків заподіяна навколишньому природньому середовищу складає близько 15 млрд. грн.», – доповів Олександр Фільчаков.

Про свою діяльність у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку розповів начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко.

«Поліція продовжує працювати в режимі воєнного стану. Чисельний штат поліції перевищує 7 тис. осіб. Близько тисячі поліцейських постійно задіяні в прифронтовій території. Нами сформовано стрілецький батальйон, з числа поліцейських, загальною кількістю близько 400 осіб, які проходять навчання та в разі необхідності будуть задіяні для проведення безпосередньої участі в бойових діях», – поінформував Володимир Тимошко.

Депутати розглянули 48 питань порядку денного, депутатські запити та розділ різне.

«Своїм рішенням депутати завершили важливий процес прийняття з державної власності в комунальну «Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації» – змінено назву підприємства на КНП ХОР «Центр протезування та реабілітації», затверджено в новій редакції Статут та КВЕД підприємства. Затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні. Цим рішенням ми прибрали обмеження щодо вибору місця лікування лише на території Харківської області. Захисник чи Захисниця отримуватимуть часткову компенсацію вартості санаторно-курортного лікування в закладі будь якого регіону України, – сказала голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, – Діти, які отримали 200 балів за результатами проходження національного мультипредметного тесту отримають грошову премію. Депутати погодили внесення змін до Порядку виплати винагороди випускникам, які отримали 200 балів. Також відпрацювали з депутатським корпусом кадрові питання, прийняли зміни до обласних програм, погодили зміну назви села Московка Купʼянського району, нова назва – Мирне».

Під час засідання сесії депутати затвердили також низку кадрових питань, зміну статуту комунальних закладів, майнові питання та зміни до обласних програм.