Завершено процес прийняття Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації з державної власності в комунальну

Під час засідання сесії обласної ради було прийнято рішення щодо перейменування ДНП «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» та затвердження в новій редакції Статуту КНП ХОР «Центр протезування та реабілітації», видів економічної діяльності (КВЕД).

«Своїм рішенням депутати завершили важливий процес прийняття з державної власність в комунальну Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації. Рівно рік тому ми розпочали цей процес разом з обласною військовою адміністрацією, міської радою та мали підтримку Першої леді Олени Зеленської, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента України Ірини Верещук, – повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова Луценко – Ми зможемо залучати додаткові кошти для роботи реабілітаційного центру, а це дозволить забезпечити протезуванням та реабілітацією особливу групу людей – військових (не лише з нашого регіону, а й зі всієї Східної частини України). Можливості медзакладу унікальні. Пацієнти з ампутацією, черепно-мозковою та спінальною травмою зможуть отримати необхідну допомогу у відновленні, навчанні мобільності та здатності пересування. В центрі є методики та оснащення, роботизована техніка, яка дозволить як найшвидше відновитися військовим та цивільним».

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року на сесії обласної ради депутати затвердили рішення «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДНП “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації” з державної власності у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області», а у лютому 2024-го – «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації». На підставі розпорядження КМУ рішенням сесії обласної ради 21 серпня реабілітаційний центр було прийнято до спільної власності.