Тетяна Єгорова-Луценко разом з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим провели зустріч з представниками Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) та делегацією старших професійних співробітників та радників Конгресу США

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що для Харківщини CSIS важливі партнери. Так як центр займається політичними дослідженнями та стратегічним аналізом політичних, економічних проблем і питань безпеки в усьому світі, зосереджені на питаннях міжнародних відносин, торгівлі, технологій, фінансів, енергетики та геостратегії.

«Зі своєї сторони ми поінформували представників CSIS та Конгресу США про поточну ситуацію в Харківській області. Головне для нас сьогодні це оборона регіону та підготовка до опалювального сезону. Міжнародні партнери знають, що на сьогодні Харківщині потрібні системи протиповітряної оборони та значна кількість когенераційних установок для комбінованої генерації тепла та електроенергії для об’єктів критичної інфраструктури та житлового фонду Харківщини. Цей меседж від регіону зафіксовано представниками Сполучених Штатів Америки», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Також американські партнери поінформовані керівництвом області про злочинні дій росії на території Харківської області.

«Вдячна делегації за сміливість під час перебування в нашому прифронтовому регіоні, сподіваємося на подальшу співпрацю та допомогу від Сполучених Штатів Америки», – сказала голова обласної ради.