30 нових медичних ліжок передано в КНП ХОР ” Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3″ від Благодійного фонду «Польща допомагає Україні» (Poland Helps) та польського волонтера Рафаля Томаля. 

Допомога надана в рамках меморандуму про взаємодію та співпрацю між Харківською обласною радою та Благодійним фондом, який було підписано в червні цього року головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко та керівником фонду Єжи Юрчинським.

Нові ліжка  встановлять у відділенні лікарні, яке планують відкрити на початку 2025 року.Там  лікуватимуть пацієнтів з афективними та психосоматичними розладами. 

Це не перша допомога від польських партнерів. Влітку був реалізований благодійний проєкт «мобільна пекарня» на територіях деокупованих громад. Жителі Харківщини могли подивитися на процес випічки і отримати безкоштовно хлібобулочні вирби. Для участі у реалізації проєкту залучено волонтера-пекаря, громадянина Франції п. Лоік Нерві (Loїc Nervi), який поділився своїми рецептами випічки французьких булочок та хліба.

БФ «Польща допомагає Україні» став одним із партнерів  обласного соціокультурного проєкту «Обійми дитину», який направлений на підтримку ментального здоров’я маленьких мешканців Харківщини. Благодійники надали подарункові набори для дітей.