Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у заході «Довгострокове демократичне лідерство як основа сталого розвитку УАРОР»

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко, члени УАРОР та експерти SOLAR International (шведська Асоціація місцевого самоврядування), програми Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» обговорили досвід Франції, Польщі та Швеції, працювали над спільним баченням системи та повноважень самоврядування, а також над загальною стратегією щодо зміцнення Асоціації та стійкості до криз і зовнішніх викликів.

Головна мета заходу: надати лідерам Української асоціації районних та обласних рад знання та навички для забезпечення сталого розвитку на основі демократичного лідерства.

«Наразі УАРОР активно долучається до усіх важливих процесів у країні. Нещодавно ми стали партнерами Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, також наразі формуються групи щодо роботи над Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Вона була схвалена Урядом у 2014 році, і весь цей час була нашою дорожньою картою, але зараз потребує оновлення через виклики, пов’язані з війною. Переконана, що мають бути додані розділи щодо відбудови нашої держави та євроінтеграції», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голови районних та обласних рад разом зі старшим експертом SKL International Магнусом Ліллестрьомом, керівником компоненту «Підтримка асоціацій місцевого самоврядування» Шведсько-української Програми Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» Айдером Сейтосмановим, експертом Шведсько-української Програми Polaris, дирек­тором Центру міжнародного співробітництва міста Люблін Кшиштофом Становським дискутували за темами:
1 важливість демократичного лідерства в місцевому самоврядуванні України;
2 створення дорожньої карти для стійкої та демократичної асоціації місцевих органів самоврядування;
3 цифрові інструменти для забезпечення репрезентативного прийняття рішень;
4 управління кризами: розробка сценаріїв реагування на кризи з урахуванням захисту демократичного управління та цілей стійкості;
5 які дії слід вжити для забезпечення довгострокового демократичного лідерства та стійкості нашої Асоціації.