У Києві розпочався дводенний виїзний тренінг для фахівців громад Харківщини

В рамках Меморандуму між Асоціацією та Міжнародною неурядовою організацією “Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту” (CIVIC) розпочався перший із двох запланованих для громад Харківщини дводенний тренінг «Підвищення обізнаності співробітників ОМС та відповідальних за питання цивільного захисту» в рамках проєкту «Покращення безпекових навичок і знань цивільного населення в громадах Запорізької, Харківської та Чернігівської областей» для громад Богодухівського, Красноградського, Ізюмського та Чугуївського районів Харківщини.

Відкрила захід та виступила з вітальним словом президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Щиро вітаю вас із відкриттям такого важливого в нинішніх умовах заходу. Я, як голова обласної ради та президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, щиро вдячна організаторам тренінгу – перш за все Міжнародній неурядовій організації “Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту” за те, що залучили до навчання співробітників місцевих рад Харківщини. Дякуємо також ГО «Центр громадських ініціатив» за запрошення до проєкту саме Запорізької, Харківської та Чернігівської областей. Це ті регіони, які дійсно потребують таких тренінгів», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Голова обласної ради зазначила, що профільні фахівці громад за підсумками тренінгу отримають відповідні сертифікати про проходження навчання. Проведення другого тренінгу за аналогічною програмою для громад Куп’янського, Лозівського та Харківського районів заплановані  на 24-25 жовтня.