Відбулось засідання постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування

Під час засідання постійної комісії депутатами обласної ради було погоджено низку питань порядку денного.

У засіданні комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна доповіла, що змінами до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки» пропонується збільшити кошти на проведення заходів на підтримку ментального здоров’я дітей в 6 районах області в рамках проєкту «Обійми дитину».

Також під час засідання було прийнято низку питань щодо складу постійних комісій обласної ради.

Начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Ілля Крючков доповів щодо проєкту рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України щодо прискорення розгляду та підтримки проєкту Закону України «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо кредитування на період дії воєнного стану»». Він зазначив, що даний проєкт рішення спрямований на підтримку підприємств, виробничі потужності яких опинилися на території активних бойових дій, або на території, яка зараз є тимчасово окупованою. Внесення змін до Цивільного кодексу дозволить полегшити фінансове становище даних підприємств, в першу чергу, сільгоспвиробників, які мають зобов’язання по кредитам.

Депутатами були погодженні ряд клопотань щодо нагородження Знаком пошани Харківської обласної ради «За заслуги перед Харківщиною» та Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» військових та ректора Харківського національного університету внутрішніх справ, генерала поліції третього рангу.