На Харківщині розпочинається реалізація пілотного проєкту Великопольського Воєводства та КНП ХОР «Українській науково-клінічний центр протезування та реабілітації»

Під час  зустрічі працівників виконавчого апарату Харківської обласної ради та керівництва Центру з польськими партнерами були обговорені деталі ініціативи та подальші кроки співпраці.

Вже найближчим часом перші пацієнти з Харківщини поїдуть до Дрогобича на безкоштовне протезування нижніх кінцівок.  Лікування пройде за рахунок польських партнерів. Також польська сторона бере на себе зобов’язання провести навчання спеціалістів харківського реабілітаційного центру за напрямками: сканування, виготовлення протезів та реабілітація.

Пілотний проєкт реалізується в рамках домовленостей між Харківською обласною радою та керівництвом Великопольського воєводства (Польща).

Нагадаємо. За сприяння голови Харківської обласної ради  Тетяни Єгорової-Луценко та Маршалека Великопольського воєводства Марека Возняка Харківщина минулого року отримала 7 сучасних реанімобілів вартістю більш 1 мільйона євро. Також партнери вже не перший рік запрошують дітей з громад Харківщини на відпочинок до Польщі.