Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету 

До роботи комісії приєдналася заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Депутати погодили  низку питань, що стосуються підтримки освіти в області: 

 1. проєкт рішення обласної ради “Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки”;

 2. проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII”;

 3. проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оснащення опорних закладів загальної середньої освіти та академічних ліцеїв шкільними автобусами”;

 4. проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту”.

Також на комісії підтримано проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області”. Передбаченою програмою сума коштів дозволить проводити часткове відшкодування витрат за самостійне санаторно-курортне лікування (отримання рекреаційних послуг) на території Харківської області особам з інвалідністю внаслідок війни та розрахована, виходячи з кількості отримувачів – 250 осіб на рік. 

Крім цього погоджено проєкт рішення обласної ради “Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України”.

Реалізація заходу не потребує у 2024 році виділення додаткових коштів з обласного бюджету та здійснюватиметься у межах асигнувань, передбачених в місцевих бюджетах на відповідний рік.

Ці та інші питання порядку денного постійної комісії мають бути винесені на розгляд депутатів обласної ради під час пленарного засідання.