Тетяна Єгорова-Луценко прийняла участь у засіданні Бюро Європейського комітету регіонів у Брюсселі в якості спеціального доповідача

Голова Харківської обласної ради та президентка УАРОР висловила вдячність Президенту Європейського Комітету регіонів Вашку Алвесу Кардейро за запрошення та активну участь в житті українського народу та поінформувала європейських партнерів про стан справ в Україні.

«Важливою подією для України став Саміт миру в Швейцарії. Ми змогли об’єднати 101 державу й міжнародну організацію навколо встановлення миру в Україні.
Результат – спільне комюніке. Головне – ядерна та продовольча безпеки, гуманітарний напрямок. Усі позиції, на яких наполягала Україна, враховані. Незабаром другий Саміт миру», – поінформувала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також голова обласної ради наголосила на необхідності термінової допомоги від європейських друзів.

«Потребуємо вашої допомоги у відновленні енергосистеми, більшу частину якої зруйнувала ерефія. В таких регіонах та містах як Харків зруйновані ТЕЦ та підстанції. Поки ЗСУ виборюють справедливу перемогу, країна потребує від партнерів обладнання для енергобезпеки та прямої фінансової підтримки. Потрібно вирішити питання дефіциту електроенергії за рахунок високоефективної, децентралізованої, маневреної газової генерації. Також просимо надати системи ППО для регіонів, які наближенні до кордону з росією, і є більш уразливими до ракетних атак», – зазначила президентка УАРОР.

Президент Європейського Комітету регіонів Вашку Алвес Кардейро закликав членів Європейського Комітету регіонів допомогти Україні підготувати енергосистему до зими.

«Значна частина енергосистеми зруйнована російською зброєю, тому потрібна наша допомога. Необхідно розглядати наступну зиму як одну з ключових проблем. Я хотів би звернутися до всіх членів Європейського Комітету регіонів із закликом допомогти українським містам та регіонам зустріти наступну зиму. Це не те питання, яке можна залишати для дебатів та переговорів у процесі відновлення. Ні, це зараз», – сказав Президент Європейського Комітету регіонів

Довідково. Бюро це група членів Європейського комітету регіонів, яку можна вважати його політичною рушійною силою. Бюро формулює політичні пріоритети та контролює їх виконання. Основними завданнями Бюро є визначення та моніторинг реалізації політичних пріоритетів Європейського комітету регіонів, а також координація роботи пленарної асамблеї та комісій.