Культурно-духовний захід «Під Покровом Святого Пантелеймона» зібрав одних з найкращих працівників медичної сфери Харківщини

На заході були присутні заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба, представники обласної військової адміністрацій, міської ради, цивільні і військові медики, представники духовенства, члени Регіональної ради, лауреати та переможці регіонального відбору відзнаки «Орден Святого Пантелеймона».

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість та присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

У 2024 році відзнака присуджується у двох номінаціях:
– «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед цивільних медиків);
– «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед військових медиків).

Голова Регіональної Ради Харківської області, директор КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф» Віктор Забашта привітав присутніх та представив переможців регіонального відбору, які будуть представляти Харківщину на державному рівні. Це:
– цивільний медик – Демченко Владислав, генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала»;
– військовий медик – Шипілов Сергій, полковник медичної служби. Заступник командира частини – провідний хірург Військово медичного клінічного центру Північного регіону.

«Сьогодні присутні представники як медицини, так і фармації. Це люди, які не шкодуючи своїх сил і життя, продовжують справу надання допомоги населенню Харківщини. Люди, які варті нашої поваги і того, щоб бути номіновані на найвищі нагороди. Радий привітати номінантів нашої області. Зичу всім добра, миру, Перемоги і наснаги у важкій праці», – сказав Віктор Забашта.

Від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, депутатського корпусу слова вітання прозвучали від заступниці голови облради Валерії Дзюби. «Перші після Бога» – це наші лікарі, які завжди поруч з тими, кому найбільше потрібні. В цій нагороді окреслена ваша головна місія – служіння людям. Сьогодні у ці буремні страшні воєнні часи «лікар» – це не просто назва професії, це стан душі і це власний вибір кожного, хто залишився на робочих місцях, у Харкові та області, хто віддає всі сили, життя для того, щоб бути вірним своїй клятві. Я низько вклоняюсь кожному,  хто дотичний до сфери охорони здоров’я. Від щирого серця бажаю миру, добра, радості і Перемоги. Я дуже пишаюсь, що серед номінантів є жителі Харківської області, це красномовно свідчить про те, що наші – найкращі. Бажаю, щоб все більше прізвищ зʼявлялося у списку переможців, які отримали цю нагороду, тому що кожен з вас дійсно її вартий»,  – сказала Валерія Дзюба.