Триває процес прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області клінічної лікарні на залізничному транспорті № 1 та № 2 філії «Центр охорони здоров’я» акціонерного товариства «Українська залізниця»

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 02 липня 2022 року № 380-VIII та затвердження техніко-економічних обґрунтувань забезпечення ефективного використання об’єктів соціальної інфраструктури АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ», що пропонуються до передачі у спільну власність територіальних громад Харківської області»

В роботі комісії в режимі онлайн взяла участь заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол.

Як поінформувала заступник начальника управління, начальник відділу фінансового контролю управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Олена Ковальова визначений проєкт рішення обласної ради підготовлений на підставі звернення АТ «Українська залізниця». Ще у липні 2022 року було прийнято рішення обласної ради про звернення до Кабінету міністрів України щодо передачі об’єктів соціальної інфраструктури, державної власності, у спільну власність територіальних громад сіл селищ, міст, Харківської області та надання відповідної згоди на їх прийняття. Також 12 травня 2023 року рішенням Харківської обласної ради були затверджені техніко економічні обґрунтування забезпечення ефективного використання об’єктів соціальної інфраструктури, що пропонується до передачі до спільної власності територіальних громад сіл селищ, міст, області. А саме – дві лікарні №1 і №2, які є структурними підрозділами АТ «Українська залізниця».

Раніше голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зазначала, що наразі у Харківській області йде активна робота щодо створення потужних медичних закладів.

«Ми налаштовані розвивати ці медзаклади, щоб вони працювали на вищому рівні, краще, навіть, ніж працюють зараз. Плануємо створити на базі Харківської області клінічної лікарні на залізничному транспорті № 1 кардіологічний центр, який буде надавати медичну допомогу пацієнтам не лише Харківської області, але й з інших регіонів України», – зазначала Тетяна Єгорова-Луценко.