Відбулось пленарне засідання позачергової ХХV сесії

Провела засідання голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Ворог продовжує завдавати ударів по Харківщині. Але незалежно від складності обставин Харківська обласна рада як представницький орган влади продовжує працювати. Депутати, постійні комісії, виконавчий апарат – всі активно працювали і працюють зараз. І за це кожному з вас величезна вдячність! Велика вдячність нашим захисникам, які боронять нашу землю від ворога! Ми з вами маємо зосередитися на конструктивній роботі та приймати рішення, спрямовані на забезпечення життєдіяльності регіону. Бажаю нам плідної роботи і скорішої можливості проводити сесії у звичайному режимі! Слава Україні», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

До засідання долучився начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, який поінформував про ситуацію в Харківській області, а також підготовку до проведення Конгресу місцевих та регіональних влад.

Участь у сесії взяли 88 депутатів.

Серед питань – внесення змін до обласних програм, внесення змін до порядку використання коштів обласного бюджету:

  • Про внесення змін до рішення обласної ради від 02 липня 2022 року № 380-VIII та затвердження техніко-економічних обґрунтувань забезпечення ефективного використання об’єктів соціальної інфраструктури акціонерного товариства “Українська залізниця”, що пропонуються до передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.
  • Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 червня 2024 року № 861-VIII.
  • Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для забезпечення реалізації заходів Програми оздоровлення та відпочинку дітей Харківської області на 2024-2028 роки.
  • Про внесення змін до Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 21 травня 2024 року № 845-VIII.
  • Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів, затвердженого рішенням обласної ради від 21 травня 2024 року № 846-VIII.

Сесія пройшла в режимі відеоконференції із застосуванням системи голосування “ГОЛОС».