Результативні вихідні для української олімпійської збірної

Україна з шістьма нагородами посідає 17-ту позицію в медальному заліку Олімпіади-2024

На сьогодні Україна має дві золоті медалі, одне срібло та три бронзові нагороди:

–  Фехтування. Золото у командному турнірі на шаблях.  Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька, Юлія Бакастова здобули перше чемпіонство на цій олімпіаді. Важливо, що Ольга Харлан виграла шосту олімпійську медаль у кар’єрі, що є абсолютним рекордом серед українців. 

–  Друге золото здобула  Ярослава Магучіх у легкій атлетиці – стрибки у висоту. Українка у вирішальному протистоянні фіналу обійшла австралійку Ніколу Оліслагерс і взяла висоту 2.00 метра з першої спроби і стала чемпіонкою.

–  Срібна  медаль у Сергія Куліша. Спортсмен здобув перемогу у кульковій стрільбі – пневматична рушниця, 50 метрів. Українець кваліфікувався у фінал стрілянини з гвинтівки з 50 метрів з трьох положень – лежачи, сидячи та стоячи. У вирішальній сутичці з китайцем Лю Юкунем і в підсумку став другим.

–  Бронзова медаль у Ольги Харлан з фехтування в індивідуальній шаблі. Українка в напруженому фіналі переграла південнокорейську суперницю Чой Себін із рахунком 15:14, завоювавши третє місце.

–  Наступна бронза у Ірини Геращенко з легкої атлетики у  Стрибках у висоту. Наша спортсменка розділила бронзу з австралійкою Елеонор Паттерсон.  Жінки разом узяли висоту 1,95. Для  Ірини це перша олімпійська нагорода.

–  І третя бронза у Михайла Кохана. Легка атлетика – метання молота. Михайло взяв бронзу, метнувши молот у другій спробі з результатом 79.39 м. Для атлета це дебютна олімпійська нагорода.

Продовжуємо і далі вболівати за Українську збірну Олімпіади-2024. Віримо у наших спортсменів.