На Харківщині обговорили важливі для життєдіяльності регіону питання

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Харківській області.

«Конгрес став ключовим і обʼєднуючим майданчиком у державі, де завдяки прямій комунікації ми можемо розраховувати на підтримку та оперативне вирішення завдань і проблем, які наразі виникають в областях, районах, містах, громадах, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Як президентка Української асоціації районних та обласних рад можу засвідчити плідну та конструктивну роботу з Офісом Президента, Урядом, профільним Комітетом ВР. Це стосується не тільки законодавчих питань, але і поточних, які виникають в регіонах».

Під час засідання були розглянуті такі питання:

  • розмінування деокупованих територій;
  • підготовка об’єктів критичної інфраструктури Харківської області до опалювального сезону 2024/2025 років;
  • підготовка закладів освіти до навчального року в умовах дії воєнного стану та безпекової ситуації в Харківській області;
  • відновлення функціонування критично важливих ділянок автомобільних доріг на госпітальєрних та військово-логістичних маршрутах;
  • формування бюджету Харківської області на 2025 рік.

«Ключовий меседж – маємо зосередитись на підготовці до зими, відновленні критичної інфраструктури. Наразі ОМС турбує питання щодо залишення 64% ПДФО в місцевих бюджетах. Особисто я та вся наша Асоціація підтримуємо громади у цьому. Також відкритим залишається питання реверсних дотацій», – відзначила голова облради.

Тетяна Єгорова-Луценко також наголосила на тому, що залишається не завершеною дискусія стосовно проєкту наказу МОН N850. На її думку деякі позиції мають бути переглянуті.

«Всі прекрасно розуміють, що коли закінчиться війна, діти почнуть повертатися, і нам треба, щоб викладачі залишались у Харківській області. А наші учні, які зараз навчаються в інших регіонах, повинні мати можливість продовжувати навчання безпосередньо в школах нашої області», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.