Діти з прифронтових громад Харківщини відправилися до Закарпаття

38 дітей та 4 супроводжуючих з Ізюмської, Печенізької, Шевченківської та Чугуївської громад поїхали на літній оздоровчий відпочинок до мальовничого Закарпаття.
Група сформована з дітей, батьки яких загинули під час війни, дітей працівників, що забезпечують відновлення та роботу об’єктів критичної інфраструктури, дітей внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих верств населення.

Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА), засновником якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітату Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина), організували відпочинок дітей з громад Харківщини на Закарпатті в період літніх канікул.

За зверненням голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та ініціативою голови Закарпатської обласної ради Романа Сарая ЄОТС ТИСА підготувало індивідуальний проєкт «Відпочинок українських дітей на Закарпатті», який підтриманий і профінансований Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

«Я дуже мріяв про цю поїздку. Мені 14 років, але я ніколи не був у дитячих таборах і в Карпатах, а нещодавно батьки мені сказали, що я їду безкоштовно на відпочинок. Дуже хочу спробувати всі розваги, які нам запропонують, особливо цікаво потрапити на гарячі джерела», – розповідає Максим з Ізюмської громади.

Діти матимуть можливість протягом семи днів відпочити на базі готелю Гелікон у с. Яноші Берегівського району Закарпатської області.

«Сьогодні вирушаємо на Закарпаття у подорож і ми такі щасливі, що нам надали таку змогу. Ми цілий місяць чекали, діти не могли повірити, що вже скоро ми відправимося на відпочинок, де їх чекає оздоровлення, розваги та спілкування з однолітками з інших громад Харківщини. Для дітей дуже важливим є те, що вони відпочинуть емоційно від постійних сигналів тривоги та звуку «прильотів», і перемкнуть свою увагу на ігри, веселощі та спілкування», – зазначила директорка Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості Вікторія Мірошникова, яка супроводжує дітей.

У минулому році 72 дитини та 9 вчителів з 7 територіальних громад також відвідали Закарпаття.